· 

Samenwerking Pro4CNC en 4D CAM

CAD/CAM-systemen spannen nog steeds de kroon om de efficiëntie in uw werkplaats te verhogen en de doorlooptijden te verkorten. Om dit te bereiken, staat of valt elk systeem met een goede helpdesk en support door mensen met zeer veel ervaring. Om deze reden heeft Pro4CNC een samenwerking met het gerenomeerde software bedrijf 4DCAM uit Aalst in Belgie. 

Om u te informeren over 4DCAM is hier een artikel stammend uit het vaktijdschrift Metaalvak van maart 2017 geplaatst. Met hun meer dan 100 jaar gezamenlijke ervaring in CNC-machines en hun hoogkwalitatieve software, bent u bij het team van 4D CAM aan het juiste adres.

4D CAM is gespecialiseerd in het creëren en implementeren van CAD/CAM-processen voor bedrijven die verspanen. De onderneming uit Aalst benadert elk project als een unieke kans om de automatisering van een productie­proces te verbeteren of te verfijnen. Het stoelt daarbij op twee pijlers: kwaliteitsproducten en expertise. 4D CAM beschikt over een breed portfolio van innovatieve CAD/CAM-systemen. De 3D-CAM-software van Delcam, recent overgenomen door Autodesk, bijvoorbeeld geniet wereldwijd veel aanzien en wordt bestempeld als toppakketten die meteen een boost in de productiviteit teweegbrengen en een aanzienlijke reductie in de totale kosten. GibbsCAM is een uitstekende Nederlands­talige allround software die zowel kan dienen voor simpele als complexe toepassingen met meerdere assen, meerdere gereedschapsmagazijnen en meerdere spindels. Het blinkt verder uit door zijn gebruiksvriendelijkheid en haalbare prijs voor frezen, draaien en draadvonken. CIMCO DNC is dan weer een communicatie- en administratiepakket om een snelle toegang te hebben tot de verschillende CNC-programma’s en een duidelijk overzicht van wat er op de werkvloer gebeurt.

 

Kennis en expertise
Met deze kwalitatieve programma’s als basis, zorgt de uitgebreide ervaring van 4D CAM in CNC en programmeren ervoor dat de software volledig op maat van uw bedrijf, uw processen en uw klanten kan uitgeschreven worden. Door zijn vele jaren ervaring met CNC-machines weet de onderneming als geen ander dat een investering direct moet lonen. Training en technische ondersteuning zijn cruciale factoren om dat te realiseren. In Aalst beschikt men daarom over een opleidingsruimte waar cursisten de software tot in de puntjes in de vingers krijgen. De kwaliteit wordt verzekerd aan de hand van regelmatige audits. Deze aanpak van kwaliteitsproducten en kennis ten dienste van klanten legde het bedrijf geen windeieren. Het kan bogen op wereldwijd ontwikkelde en toegepaste applicaties, onder meer in de medische en tandheelkundige sector, in de kunst- en sportwereld en in de vliegtuig- en automobielindustrie. 4D CAM zet zijn beloftes niet alleen op papier maar maakt ze ook waar in de praktijk.

 

(Bron: Valérie Couplez Vakblad: Metaalvak Maart 2017)

 

Meer informatie over 4D CAM is te vinden op www.4dcam.nl