Pro4CNC is erkend voor het geven van CNC- en CADCAM-Opleidingen met een STAP-Budget

STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met dit budget kunt u uw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. U kunt een vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing. Het STAP-budget is beperkt. In 2022 is er € 160 miljoen beschikbaar. Dit budget is verdeeld over 5 aanvraagperiodes. Hiermee kunnen ruim 160.000 personen scholing volgen. Meer informatie over het beschikbare budget en de aanvraagperiodes vindt u op het STAP-portaal.

Hoe werkt STAP-budget?

Voor wie zijn deze opleidingen bestemd?

     Alle type frezers, draaiers, werkvoorbereiders, werkplaats managers, bedrijfseigenaren, zij-instromers, die met software hun CNC-draaibanken, CNC-bewerkingscentra en/of CNC laser- en waterstraalsnijders willen programmeren, kunnen onderstaande greep uit onze CNC-opleidingen gaan volgen en daarop een STAP-Budget aanvragen.

Om een goed resultaat te behalen is een relevante werkervaring aan te bevelen zoals ervaring in conventioneel of CNC frezen/draaien en/of vooropleiding in tekening lezen. Deze opleidingen worden afgesloten met een deelnamecertificaat.

 

Welke opleidingen hebben STAP-Budget?

 

Fusion 360 CAM E-learning

U leert de digitale werkstuk informatie uit vele formaten zoals DXF, STEP, DWG, IGES te importeren en te gebruiken in Fusion 360. Aansluitend leert u hoe de bewerkingen in Fusion 360 geprogrammeerd, gesimuleerd en omgezet worden in NC-code. Deze opleiding bestaat uit 4 modules: CNC Frezen 2D, CNC Frezen 3D, CNC Draaien en CNC Draai-Frezen. U krijgt een jaar onbeperkte toegang tot deze modules met instructievideo's, praktijkoefeningen en beschrijvingen. U hebt ruim de tijd de opleiding af te ronden en uw lestijden flexibel in te delen.

 

Naar het STAP-aanmeldbewijs

 

Fusion 360 CAM Online

U leert de digitale werkstuk informatie uit vele formaten zoals DXF, STEP, DWG, IGES te importeren en te gebruiken in Fusion 360. Aansluitend leert u hoe de bewerkingen in Fusion 360 geprogrammeerd, gesimuleerd en omgezet worden in NC-code. Deze onlineopleiding is opgebouwd in 4 Modules: CNC-Frezen 2D, CNC-Fezen 3D, CNC-Draaien, CNC-Draai-Frezen. De training wordt door een instructeur in een online virtueel klaslokaal gegeven. U hebt een directe onlineverbinding en kunt de lessen vanaf uw eigen locatie volgen.

 

Naar het STAP-aanmeldbewijs

 

Fusion 360 CAM

U leert werkstukken te tekenen als er geen digitale informatie aanwezig is. U leert de digitale werkstuk informatie uit vele formaten zoals DXF, STEP, DWG, IGES te importeren en deze digitale informatie te gebruiken in Fusion 360. Aansluitend leert u hoe de bewerkingen in Fusion 360 geprogrammeerd, gesimuleerd en omgezet worden in NC-code voor de draaibank, het bewerkingscentrum. Deze opleiding vindt plaats op uw locatie en duurt 2 dagen

Naar het STAP-aanmeldbewijs

FeatureCAM

U leert werkstukken te tekenen als er geen digitale informatie aanwezig is en digitale werkstuk informatie uit vele formaten zoals DXF, STEP, DWG, IGES te importeren en deze digitale informatie te gebruiken in FeatureCAM. Aansluitend leert u hoe de bewerkingen in FeatureCAM geprogrammeerd, gesimuleerd en omgezet worden in NC-code voor de draaibank, het bewerkingscentrum of de draadvonker. De FeatureCAM training duurt 2 dagen. Afhankelijk van het machinetype is het nodig meer trainingsdagen te volgen.

 

Naar het STAP-aanmeldbewijs

 

FANUC Manual Guide

De FANUC-besturing kan net als vele andere besturingen in NC/ISO-code worden geprogrammeerd en heeft daarbij ook een mogelijkheid om via MANUAL GUIDE op een dialoog manier te programmeren. U bent na deze CNC-opleiding in staat om zelfstandig aan de hand van een werkstuktekening een CNC-programma te schrijven en te simuleren. De CNC-training duurt 2 dagen.

Dag 1: CNC Frezen

Dag 2: CNC-Draaien

 

Naar het STAP-aanmeldbewijs

 

HURCO WinMax UltiMax

De HURCO-besturing kan net als vele andere besturingen in NC/ISO-code worden geprogrammeerd en heeft daarbij ook een mogelijkheid om via WINMAX op een dialoog manier te programmeren. Deze CNC-training wordt gegeven met de originele HURCO-software WINMAX. U bent na deze CNC-opleiding in staat om zelfstandig aan de hand van een werkstuktekening een CNC-programma te schrijven en te simuleren. De CNC-training duurt 1 dag.

 

 

Naar het STAP-aanmeldbewijs