in-company-opleidingen

Foto Siemens
Foto Siemens

CNC-Training direct in uw eigen bedrijf

In direct contact met onze trainers ter plaatse in uw bedrijf of in een aparte trainingsruimte, wordt u getraind in de door u gekozen software of machinebesturing. De face-to-face training kan zelfs direct op uw eigen machine plaatsvinden. Je hebt de keuze uit een basistraining, optietraining of individuele training naar eigen keuze.


Kies hier uw CNC-besturing of uw CAD-CAM software

Onze CNC-opleidingen bieden ervaren en onervaren CNC-programmeurs een solide basis, zodat verdere ontwikkeling tot CNC-expert mogelijk is. We gebruiken originele programmeersoftware van de werktuigmachinefabrikant HURCO en CADCAM-fabrikant AUTODESK FEATURECAM. Een training op locatie in uw fabriek kan zonder meer worden geregeld. We bieden ook e-learning en online trainingen aan, zodat u op elk moment gemakkelijk aan de training kunt deelnemen.

Fusion 360 CAM Opleiding

FUSION 360 is een op cloud gebaseerde 3D CAD/CAM/CAE-software voor industrieel en productontwerp. Deze opleiding behandelt het zelfstandig CNC-programma's genereren voor CNC-bewerkingscentra en CNC-draaibanken.

FeatureCAM Opleiding

FeatureCAM automatiseert uw CNC-productieproces vanaf het ontwerp tot aan de NC-code. Deze opleiding behandelt het automatisch programmeren van CNC frees-, CNC draai- en CNC-erodeerbewerkingen.

Hurco WinMax Opleiding

Sinds 2007 is de Hurco WinMax besturing standaard op alle Hurco bewerkingscentra en draaibanken. De opleiding wordt naar wens gegeven op de CNC-freesbesturing of op de CNC-draaibesturing. 


Foto Hurco
Foto Hurco

Hurco Ultimax Opleiding

Tot aan het jaar 2007 was de Hurco Ultimax besturing standaard op alle Hurco CNC-freesbanken en CNC-bewerkingscentra. Deze opleiding kan enkel op locatie aan uw eigen machine plaatsvinden.

Foto Fanuc
Foto Fanuc

Fanuc Manual Guide Draaien

Deelnemers worden getraind in het CNC programmeren van draaibanken met behulp van Fanuc Manual Guide dialoogsoftware.

Deze CNC opleiding kan op locatie worden gegeven op uw eigen machines. 

Foto Fanuc
Foto Fanuc

Fanuc Manual Guide Frezen

Deelnemers worden getraind in het CNC programmeren van freesbanken met behulp van Fanuc Manual Guide dialoogsoftware.

Deze CNC opleiding kan op locatie worden gegeven op uw eigen machines. 


Tekort aan technisch personeel

Het tekort aan technisch personeel in Nederland en Belgie zoals cnc frezers, cnc programmeurs, cad-cam programmeurs kan worden opgelost door enthousiaste medewerkers met de juiste cnc training op te leiden. Of zij nu uw cnc freesbank of cnc draaibank programmeren of bedienen, in alle gevallen is uw doel om uw productie winstgevender te maken.

Maar al te vaak wordt een van uw ervaren medewerkers ingezet om de nieuwe frezer, draaier of werkvoorbereider op te leiden en ontbreekt het dan vaak aan het leggen van een goede programmeerbasis in dit leerproces. Pro4CNC richt zich daarom met name op het leggen van een solide basis in het CNC programmeren omdat een goede programmeur sneller bezig is met het maken van spanen op uw machine, iets wat met namen in de enkelstuks- en kleinserieproductie nodig is om winstgevend te kunnen zijn.

Subsidie

Er zijn tal van mogelijkheden voor subsidie op onze CNC-opleidingen en CNC trainingen.Via OOM, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking, kunnen Nederlandse bedrijven en werknemers in de metaalbewerking financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling. Lees hierover verder op de website van het OOM.

Pro4CNC - Uw aanspreekpunt voor passende CNC-training

Pro4CNC heeft meer dan 10 jaar ervaring met Hurco WinMax en Hurco Ultimax CNC-bewerkingscentra en kan daarom beide dialoogprogrammeertalen tot in detail op locatie in uw fabriek trainen. Machinebediening, gebruik van tasters, gereedschapsmeting, rondassen tot 5-assige bewerkingscentra en draaibanken kunnen ook ter plaatse worden getraind.