CNC-gereedschappen beheren

Slechts één gereedschapsdatabase

Gereedschapsgegevens worden overal in uw bedrijf opgeslagen op computers, CNC-machines, voorinstelapparaten, CADCAM-programmeerstations, ERP-systemen en meer. Bij de productie worden daarnaast ook nog steeds catalogi van gereedschapsfabrikanten gebruikt.
Door deze gegevens digitaal te centraliseren op één gereedschapsdatabase, waar alle systemen toegang toe hebben, wordt uw CNC-productie geoptimaliseerd.


Gereedschapsdata direct bij uw leverancier downloaden

U bespaart tijd en geld, vermijdt risicovolle invoerfouten en borgt kennis in het bedrijf op lange termijn.
Tools4Tools is de professionele en universele interfacesoftware voor het uitwisselen van gereedschapsgegevens tussen de verschillende deelnemers aan het productieproces. Gereedschapslengtes en -diameters worden door de gereedschapsvoorinstelling ter beschikking gesteld aan de programmering en de machines. Gereedschapslijsten worden gelezen van besturingen voor CAD/CAM-programmering. Deze deelnemers voeren een breed scala aan taken uit. Geometrie- en snijgegevens van de fabrikant worden vanuit de cloud geladen en naar het CAD/CAM-systeem gestuurd.

RFID Gereedschapsherkenning

De identificatie van de gereedschappen door RFID-tags zorgt voor een beter en gedigitaliseerd overzicht van de in het bedrijf beschikbare gereedschapsgegevens.
Met Tools4Tools zijn de opslaglocaties van de tools in een mum van tijd gelokaliseerd. Het is heel eenvoudig en snel om de tools met RFID in te lezen in het Tools4Tools toolbeheer. U heeft continu controle over waar en in welke staat de gereedschappen zich bevinden. Het optimaliseren van de gehele gereedschapsdatabase en de juiste toewijzing wordt kinderspel.
Ongecompliceerde, snelle digitalisering van de gereedschappen uit voorraad. Houd altijd al uw gereedschappen en uw productie bij met Tools4Tools tool data management!