CNC OPLEIDINGEN

Onze CNC opleidingen zorgen voor een solide basis voor de beginnende CNC programmeur zodat de verdere doorgroei naar CNC expert mogelijk wordt. Pro4CNC heeft een eigen opleidingsruimte voor 8 cursisten en verzorgt tevens online, incompany trainingen. Pro4CNC maakt gebruik van originele programmeersoftware  HURCO ,  AUTODESK FEATURECAM en AUTODESK FUSION 360. Tevens bieden wij opleidingen in SIEMENS, FANUC en HEIDENHAIN aan.

Hurco WinMax Opleiding

Sinds 2007 is de Hurco WinMax besturing stndaard op alle Hurco bewerkingscentra en draaibanken. De opleiding wordt naar wens gegeven op de CNC freesbesturing of op de CNC draaibesturing.

Hurco Ultimax Opleiding

Tot aan het jaar 2007 was de Hurco Ultimax besturing standaard op alle Hurco CNC freesbanken en CNC bewerkingscentra. Deze opleiding kan enkel op locatie aan uw eigen machine plaatsvinden.


Fusion 360 CAM Opleiding

FUSION 360 is een op cloud gebaseerde  3D CAD/CAM/CAE-software voor industrieel en productontwerp. Deze opleiding behandelt het zelfstandig CNC programma's genereren voor CNC bewerkingscentra en CNC draaibanken.

FeatureCAM Opleiding

FeatureCAM automatiseert uw CNC productieproces vanaf het ontwerp tot aan de NC-code. Deze opleiding behandelt het automatisch programmeren van CNC frees-, CNC draai- en CNC erodeerbewerkingen.


Tekort aan technisch personeel

Het tekort aan technisch personeel in Nederland en Belgie zoals cnc frezers, cnc programmeurs, cad-cam programmeurs kan worden opgelost door enthousiaste medewerkers met de juiste cnc training op te leiden. Of zij nu uw cnc freesbank of cnc draaibank programmeren of bedienen, in alle gevallen is uw doel om uw productie winstgevender te maken.

Maar al te vaak wordt een van uw ervaren medewerkers ingezet om de nieuwe frezer, draaier of werkvoorbereider op te leiden en ontbreekt het dan vaak aan het leggen van een goede programmeerbasis in dit leerproces. Pro4CNC richt zich daarom met name op het leggen van een solide basis in het CNC programmeren omdat een goede programmeur sneller bezig is met het maken van spanen op uw machine, iets wat met namen in de enkelstuks- en kleinserieproductie nodig is om winstgevend te kunnen zijn.

Subsidie

Er zijn tal van mogelijkheden voor subsidie op onze CNC opleidingen en CNC trainingen.Via OOM, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking, kunnen Nederlandse bedrijven en werknemers in de metaalbewerking financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling. Lees hierover verder op de website van het OOM.

Neem CONTACT met ons op voor meer mogelijkheden.