· 

Pro4CNC start CAD-CAM training in de cloud

Autodesk Fusion 360 CAE-CAD-CAM als basis voor nieuw online leerplatform

Opleider Pro4CNC helpt MKB-bedrijven met een minimale investering te starten of over te stappen naar de modernste vorm van CAD-CAM programmeren. Nu met name toeleveranciers steeds meer geconfronteerd worden met Model Based Definition en Product Manufacturing Information, respectievelijk MBD en PMI, is er behoefte aan passende programmeersoftware en bijbehorende opleiding.

 

FUSION 360 is uniek

Wereldleider Autodesk kwam 6 jaar geleden met Fusion 360, de eerste 3D CAD, CAM en CAE software in haar soort, waarin bedrijven in de cloud werken vanaf het idee tot en met het gefabriceerde eindproduct. De prijsstelling en de mogelijkheden binnen Fusion 360 zijn uniek te noemen. Om bedrijven te laten overstappen kunnen bijvoorbeeld bestaande tool databases uit andere CAM-systemen worden geconverteerd en zijn postprocessoren gratis beschikbaar via internet.

 

E-learning werkt kostenbesparend

Om het vakpersoneel ook op een moderne manier op te leiden, is er door Pro4CNC een online leerplatform opgebouwd rondom CAD-CAM programmeren met Autodesk Fusion 360.

De cursisten kunnen een jaar lang gebruik maken van de Nederlandstalige video-opleidingen en eventueel in combinatie incompany- en/of online klassikale trainingen zichzelf in hun eigen tempo bekwamen in het programmeren van lasersnijders, CNC freesbanken, CNC draaibanken en 3D printers. Door deze gefaseerde manier van opleiden, kunnen bedrijven dit beter inpassen in hun productie omdat de medewerkers niet allemaal tegelijk in training zijn. Een traditionele opleiding waar de programmeurs in spé dagen achter elkaar in de schoolbanken zitten, heeft dit voordeel niet. De opleidingskosten blijven daardoor laag.


Stichting OOM geeft subsidie

 Veel MKB-bedrijven zijn lid van de Metaalunie en hebben zodoende de mogelijkheid via een PTT, Persoonlijke Trainingstoelage, subsidie te krijgen op deze E-learning-mogelijkheden.

Er is zodoende nagenoeg geen drempel om met de modernste middelen de toekomstige uitdagingen aan te gaan.